Снимка: БулфотоДори и да бъде арестувано лице с 15-20 цигари

...
 Снимка: БулфотоДори и да бъде арестувано лице с 15-20 цигари
Коментари Харесай

Хванаха бургазлия с 5 грама дрога. Той се отърва с 1000 лева глоба и чисто досие

 

Снимка: Булфото

Дори и да бъде задържано лице с 15-20 цигари марихуана, след 24 часа излиза на независимост и с освобождението си от отговорност получава индулгенция да продължи с незаконната си активност, сигнализира преди година топ служителят на реда Златко Пеев, написа " Флагман ".бг.

Бургазлия се отърва с 1 000 лева санкция и чисто досие, откакто бе задържан с близо 5 г синтетична дрога.  Бургаският областен съд дефинира случая за незначителен и освободи от наказатела отговорност по член 78а Иван Ганев, който е хванат с две обособени пликчета – надлежно с малко над 3 гр и 1,151 г метамфетамин.

Според направената експертиза дрогата е с високо наличие на наркотично вещество и коства малко над 100 лева Съдията-докладчик обаче избра да наложи само административно наказване, макар че призна за отговорен бургазлията за държане на опиати.

Припомняме, че през юли м. година в Бургас е организира кръгла маса по предварителна защита на разпространяването на опиати в учебните заведения. Една от главните тематики по време на полемиката бе точно какво количество би трябвало да бъде считано от съда за незначителен случай. Топ служителят на реда Златко Пеев даде образец с 15-20 цигари – към 5 г марихуана, които се смятат за незначителен случай и въобще не са закононарушение.

„ Губи се смисълът на предварителната защита “ , безапелационен е Златко Пеев и напомни, че до неотдавна за малозначителни се смятали до 1 грам – 2-3 цигари, само че в този момент количеството доста се е нараснало, което саботирало работата на проверяващите органи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР